Om förskolan

Diamanten är en Reggio Emiliainspirerad förskola som har leken som en röd tråd i verksamheten. Verksamhetens inriktning är språk, lek och rörelse samt skapande verksamhet.

skogsmark

Om vår förskola

Diamantens förskola ligger centralt i Knivsta med närhet till centrum och kommunikationer.

Öppettiderna är helgfri måndag-fredag kl. 06:30-17:15.

Förskolan har sammanlagt 75 barn fördelade på fyra avdelningar.

Grundbemanningen är tre heltidstjänster på varje avdelning.

Förskolan har eget tillagningskök.

Arbetssätt

Vi arbetar utfrån ett utforskande arbetssätt i projektform. Barnens intresse och inflytande är centralt.

Pedagogisk dokumentation

Pedagogisk dokumentation är en del i kvalitetsarbetet, ett arbetssätt för utveckling.

I dokumentationer synliggör vi barnens lärprocesser. Synliggörandet ger barn och pedagoger möjlighet till reflektion och därmed underlag för att vidareutveckla tankar, idéer och förskoleverksamhet.

Dokumentationen i webbverktyget Unikum ger även föräldrar insyn i verksamhet och information om det individuella barnets lärande.
Digitala verktyg som t.ex. lärplatta och projektor är en naturlig del i verksamheten.

• Senast uppdaterad 20 aug 2018